Recept van de week zalm
Deze week een van mijn favoriete zalm recepten:
Ingrediënten voor twee personen:
– 2 stukjes verse zalm met vel a 175 gr.
– 50 gr gepelde pistachenoten
– 1 tl viskruiden
– 1 el olijfolie
– 1 el honing
– 1 el grove mosterd
– 150 gr witte rijst
– 1 ui
– een goede hand zeekraal
– 6 kastanje champignons
– eventueel groene sla
Stap 1: Meng de olijfolie, honing, mosterd en de viskruiden in een kommetje. Laat dit even lekker intrekken.
Stap 2: Kook de witte rijst ongeveer 8 minuten totdat die lekker gaar is.
Stap 3: Leg de pistachenoten op een snijplank en druk ze met de zijkant van een groot mes fijn. Wel zo dat er nog een aantal grotere stukjes tussen zit.
Stap 4: Bestrijk de stukjes zalm met het mengsel van stap 1 en verdeel de pistachenoten ook over de stukjes zalm.
Stap 5: Snij de ui en champignons in kleine blokjes. Bak deze mooi bruin.
Stap 6: Leg de stukjes zalm in een ovenschaal. Zelf leg ik ze in de airfryer 12 minuten op 180°C. Wanneer u ze in de oven legt is het 20 minuten op 180°C.
Stap 7: Als de ui en champignons mooi bruin zijn doet u de gekookte rijst erbij in de pan. De rijst hoef je niet eerst af te spoelen. Doe de zeekraal erbij in de pan en laat dit rustig op laag vuur doorbakken.
Stap 8: Schep de rijst op het bord en leg het stukje zalm er boven op. Eventueel kunt u er nog een groene salade bij serveren.
Eet smakelijk 😍
Recente reacties