Recept van de week

Pasta met gebakken gamba’s en groene asperges

 

Ingrediënten voor 2 personen

– 20 gamba’s gepeld
– 450 gr groene asperges (1 zakje)
– 300 gr. pasta naar keuze
– 50 gr Parmezaanse kaas
– 1 teen gehakte knoflook
– Snufje zout
– 1/2 el piri piri kruiden
– 1/2 el paprikapoeder
– 1/2 citroen (uitgeknepen)
– Klontje boter
– Hand vol gehakte peterselie

Stap 1: Kook de pasta gaar.
Stap 2: Snij de groene asperges in drieën en balanceer ze 3 minuten.
Stap 3: Bak de gebalanceerde asperges in een pan met olijfolie en een snufje zout tot ze mooi bruin zijn.
Stap 4: Bak nu de gamba’s in de boter met de hakte knoflook, piri piri kruiden, paprikapoeder en een snufje zout. Gooi op het laatste moment een hand gehakte peterselie erbij en roer dit door.
Stap 5: Knijp de halve citroen door de gamba’s en doe de asperges en de pasta erbij in. Roer dit door.
Stap 6: Voor de lekker kunt u er een scheutje witte wijn door doen.

Eet u smakelijk !