Recept van de week

Deze week een heerlijke pittige viscurry.

Ingrediënten voor twee personen:

– 1 rode peper
– ½ cm verse gemberwortel
– 7.5 gr verse koriander
– 1 sjalot
– ½ teen knoflook
– ¼ tl gemalen komijn
– 1 el zoete chilisaus
– ½ el limoensap
– 1½ el olijfolie
– 100 ml kokosmelk
– 1 el Thaise vissaus
– 300 gr Zeewolffilet
– 100 gr. Noorse garnalen

Stap 1: Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.

Stap 2: Verwarm in een pan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig. Leg op het laatste moment de garnalen erbij en laat deze ook warm worden.

Stap 3: Het lekkerste is om de curry te eten met witte rijst of zilvervlies rijst.

Eetsmakelijk !

Wijn tip: Rosé Comtesse Marion