Recept van de week

Deze week een recept met een hele dorade.

Hopelijk gaat de zon snel langer schijnen !

Ingrediënten

– 2 stuks hele dorade a 450/500 gr schoongemaakt
– 200 gr. gemarineerde gamba’s (ligt bij ons in de vitrine)
– 130 ml olijfolie
– 3 uien
– 400 gr tomaten
– 1 zoete aardappel
– 4 teentjes knoflook
– 40 g verse koriander
– Snufje ras el hanout (te koop bij de AH of jumbo)
– Snufje zwarte peper
– Snufje komijnpoeder
– 1 blokje visbouillon
– Snufje zout

Stap 1: Snijd de zoete aardappels, tomaten in schijven en 2 uien grof en strooi er wat peper en zout op. Snijd de knoflookteentjes, koriander en één ui klein.

Stap 2: Doe de olijfolie in een diepe kom en voeg ui, knoflook, koriander, ras el hanout, zwarte peper, komijn, visbouillon en zout toe. Meng alles tot een geheel.

Stap 3: Snijd een aantal sneetjes in de dorade filet en smeer de vis in met de marinade. Laat het intrekken, het liefst voor een hele nacht. Bewaar het in de koelkast (afgedekt).

Stap 4: Smeer wat olie op de ovenschaal en verdeel de ui, zoete aardappels en tomaat over de ovenschaal. Leg de vis erop, gevolgd door de marinade.

Stap 5: Bedek de visschotel met aluminiumfolie en leg het in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 50 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en leg het weer terug in de oven voor zo’n 15 minuten.

Stap 6: Verhit wat olie in een pan en voeg de gemarineerde gamba’s toe.

Stap 7: Schep de groentes en garnalen op een bord. Leg de dorades erop en giet de jus erover heen.

 

Wijn tip : Glas Ams Tram Gram 

Eet u smakelijk !