Recept van de week

Deze week een recept met tonijn. Er zit wel een beetje tijd in de bereiding, maar hij is fantastisch lekker en boordevol vitamines

Ingrediënten voor twee personen:

2 tonijnsteaks a 175 gr en 2 cm dik
1 sjalot, fijngesnipperd
2 rode paprika’s
1 blokje groentebouillon
2 handjes groene kruiden (basilicum en peterselie)
1 teentje knoflook
1 courgette
2 sjalotten, gehalveerd
1 el Sriracha saus
olijfolie – boter
peper – zout

Bereiding:

Stap 1: Snij een sjalot fijn. Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur en voeg de sjalot toe. Verwijder de binnenkant van de rode paprika’s en snij in reepjes. Doe de paprika’s ook in de pan. Vul de pan met water tot alles een beetje onder staat. Voeg ook het groentebouillonblokje toe en laat koken.

Stap 2: Maak nu een kruidenolie. Doe de peterselie en basilicum in een hoge beker, samen met een fijngesneden teentje knoflook en een flinke scheut olijfolie en een beetje water. Kruid daarna af met peper en zout. Mix nu het geheel glad met een staafmixer.

Stap 3: Snij de courgette in lange plakken en leg ze in een schotel. Giet er enkele lepels van de kruidenolie over, kruid met peper en zout en meng onder elkaar. Leg de courgetterepen in een pan en bak deze kort. Pel twee sjalotten en snij ze in twee, leg ze er in de pan bij. Laat mooi garen.

Stap 4: Doe wat van de kruidenolie op de tonijn en smeer in. Bak de tonijn kort. Hij moet nog mooi rood van binnen zijn. Ongeveer 2 min aan elke kant.

Stap 5: Als de paprikareepjes gaar zijn, mix ze dan glad met een staafmixer. Werk de saus op met een klontje boter en een scheutje sriracha. Meng alles goed met een garde.

Stap 6: Leg de gegrilde courgette en sjalot op een bord. Snijd de tonijn in reepjes en dresseer over de groentjes. Schenk er wat van de pittige saus over en een restje van de kruidenolie.

Eet smakelijk!