Recept van de week
Deze week een Oosters recept.
Ingrediënten voor 2 personen
– 2 stukjes kabeljauw zonder vel a 175 gr
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper zonder zaadjes
– 2 cm verse gember
– 3 el sojasaus
– 3 stengels lente ui
– 150 gr wortel
– 1 Courgette
– Olijfolie
– 2 el sesamolie
Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2: Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met de 2 el sojasaus. Smeer de kabeljauwstukjes aan beide kanten met de marinade in. Laat dit ongeveer 10 minuten lekker intrekken.
Stap 3: Snij de bosui (alleen de witte kant) en wortel in dunne plankjes. Voeg hieraan de 1 el sojasaus en de sesamolie toe. Roer dit goed door. Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
Stap 4: Snij nu de courgette in dunne plankjes.
Stap 5: Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.
Recente reacties