Recept van de week

Deze week een Oosters recept.

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 stukjes kabeljauw zonder vel a 175 gr
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper zonder zaadjes
– 2 cm verse gember
– 3 el sojasaus
– 3 stengels lente ui
– 150 gr wortel
– 1 Courgette
– Olijfolie
– 2 el sesamolie

Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2: Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met de 2 el sojasaus. Smeer de kabeljauwstukjes aan beide kanten met de marinade in. Laat dit ongeveer 10 minuten lekker intrekken.

 

Stap 3:  Snij de bosui (alleen de witte kant) en wortel in dunne plankjes. Voeg hieraan de 1 el sojasaus en de sesamolie toe. Roer dit goed door. Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.

Stap 4: Snij nu de courgette in dunne plankjes.

Stap 5: Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.

Stap 6: Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze 20 minuten in de oven. Serveer de pakketjes op borden. Lekker met rijst en een frisse salade.
 
 
Wijn tip: Chardonnay – Viognier Median