Recept van de week

Deze week een recept met een van de lekkerste gamba soort. Wilde Argentijnse gamba’s

Ingrediënten voor twee personen:

– 400 gr tomaten in blik
– 1/2
 eetlepel sambal
– 125 ml zure room of 125 ml crème fraîche
 – 4 teentjes knoflook
–  el olijfolie of 50 gr boter
– 16 a 20 wilde Argentijnse gamba’s ontdooit !
– 1 tl Provençaalse kruiden
– 1 el Parmezaanse kaas
– 75 gr feta
– 150 gr Orzo

Stap 1: Kook de Orzo gaar.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de tomaten in een pan en laat het rustig verwarmen. Doe nu de sambal en de crème fraîche erbij. 

Stap 3: Plet de teentjes knoflook. Verhit de olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook samen met de gamba’s. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.

Stap 4: Giet het tomatenroommengsel over de gamba’s brokkel de feta door het mengel in een ovenschaal en doe als laatste de Parmezaanse kaas over het mengsel heen. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven op 200ºC.

Stap 5: Schep de gamba’s saus over de Orzo.

Eet u smakelijk !

Wijn tip:  Glas Chardonay Villa Blanche