Romige knoflookboter zalm & gamba’s uit de pan
Ingrediënten:
2 stuks zalm a 180 gr met vel
150 gr gamba’s gepeld
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
200 ml slagroom
30 gr Parmezaanse kaas
1/2 tl paprikapoeder
2 el citroensap
1 el vers gehakte peterselie
1 el roomboter
Zout & peper
Stap 1: Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm ongeveer 4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en zet apart.
Stap 2: Voeg in dezelfde pan de boter toe en bak de gamba’s totdat ze mooi roze zijn. Haal uit de pan en houd warm.
Stap 3: Voeg de knoflook toe aan dezelfde pan en bak 1 minuut. Voeg de slagroom toe en laat zachtjes koken. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas, paprikapoeder en citroensap erdoor. Laat 2 tot 3 minuten indikken.
Stap 4: Doe de zalm en gamba’s terug in de pan met saus en laat dit 2 minuutjes sudderen.
Stap 5: Serveer met verse peterselie en wat zwarte peper. Lekker met rijst, brood of pasta !

Recente reacties