Witte asperges met gerookte zalm in een bechamelsaus 

Ingrediënten:

12 geschilde asperges
– 8 plakjes gerookte zalm (snijden wij voor u)
– 40 gram roomboter
– 40 gram bloem
– 500 ml melk
– 150 ml witte wijn
– 3 verse peterselie takjes
– 200 gram gruyère kaas geraspt
– Snufje peper, zout en nootmuskaat
– 150 gr. Mix van lamsoor en zeekraal

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Kook de asperges gaar
Stap 3: Rol twee plakjes gerookte zalm om 3 asperges heen en leg de aspergepakketjes in een ovenschaal op de lamsoor en zeekraal.
Stap 4: Neem een andere pan en smelt hierin eerst de boter, voeg dan de bloem toe en bak deze kort even mee. Giet langzaam en al roerend de melk erbij, daarna voegt u de witte wijn toe.
Stap 5: Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de geraspte gruyere toe en roer tot de saus een lekkere lobbige consistentie heeft. Zeef de saus.
Stap 6: Giet de saus over de aspergepakketjes. Zet de schaal 15 minuten in de oven
Stap 7: Laat de ovenschaal nog 5 minuten met de boven gril aan staan tot de kaas mooi bruin wordt.
Stap 8: Strooi wat gehakte peterselie erop en wat peper en serveer gelijk.

Eet u smakelijk !

Wijn tip: Filou & Loustie Colombard