Rozemarijn – Tonijnspiesjes

Ingrediënten voor twee personen:

– 400 gr tonijn in blokjes van 4 cm
– 4 takjes rozemarijn met naaldjes
– 2 tomaten
– 1 rode peper zonder pitten gehakt
– 2 tenen knoflook geperst
– 1 kleine rode ui, gesnipperd
– 30 ml droge witte wijn
– 300 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld & uitgelekt
– 2 el gehakte oregano
– 2 el gehakte bladpeterselie
– 2 schijfjes citroen

Stap 1: Snijd de tomaten in kleine blokjes
Stap 2: Verhit olie in een grote koekenpan. Voeg de peper, knoflook en ui toe. Fruit dit ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten en de witte wijn toe. Laat dit zacht sudderen tot het mengsel zacht word.
Stap 3: Roer de kikkererwten, oregano en peterselie door het mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 4: Verhit de koekenpan met olie. Rijg de blokjes tonijn aan de takjes rozemarijn en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 2 minuten ! De tonijn mag nog rood van binnen zijn.
Serveer de spiesjes met het kikkenerwten mengsel en de citroen partjes.

Eetsmakelijk !