Zalm teriyaki uit de oven
We zijn er weer ! Het nieuwe jaar beginnen we met een nieuw, eenvoudig maar lekker recept
Benodigdheden:
– 2 stukken zalm a 180 gr met vel
– 2 stengels bosui
– 25 ml sojasaus
– 1 el water
– 1 el honing
– 1/4 tl knoflookpoeder
– 1 el olijfolie
– Snufje zwarte peper
Stap 1: Meng in een bakje de sojasaus, water, honing, knoflookpoeder, olijfolie en een snufje zwarte peper. Haal de zalmmoten door het sausje heen en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Giet de rest van de saus over de zalm. Leg dit een half uurtje in de koelkast.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 3: Serveer de zalm teriyaki met wat fijngesneden bosui en bijvoorbeeld noedels met groenten.
Wijn tip: Filou & Loustie Colombard
Recente reacties