Zeebaars met knapperige gember

Ingrediënten:

– 4 stuks zeebaarsfilet a 100 gr per stuk
– 3 cm gember
– 3 el olijfolie
– 1 bosui
– 1.5 el sojasaus
– 0.5 tl sesamolie
– viskruiden
– 2 el bloem

Stap 1: Snijd de gember in dunne plakken en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een laag van 1 cm olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de gember in 2 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat ze niet verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 2: Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de sojasaus met de sesamolie. Breng de zeebaars op smaak met viskruiden en wentel door de bloem. Schud eventueel teveel aan bloem eraf, je wil een dun laagje om de vis.

Stap 3: Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de vis met de huid naar beneden circa 3 minuten. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.

Stap 4: Verdeel de vis over de borden of leg op een serveerschaal. Schep het sojasausmengsel eroverheen, leg de gember en bosui erop en serveer.