Tongrolletjes in kruidige roomsaus
Ingrediënten voor 2 personen:
– 6 tongfilets
– 150 ml kookroom
– 1/2 prei
– 1 cm verse gember
– 1 tl kurkuma
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl korianderpoeder
– 1 tl zout
– snufje zwarte peper
Stap 1: Snij de prei in dunne reepjes. Zorg dat het zand goed verwijderd is.
Stap 2: Doe de kurkuma, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper samen en meng dit.
Stap 3: Leg de tongfilets naast elkaar en bestrooi beide kanten met dit mengsel
Stap 4: Leg aan het begin van elk rolletje een beetje prei. Rol de prei in de tongfilet en maak ze vast met een cocktailprikkertje.
Stap 5: Meng de kookroom met de rest van de kruiden in een ovenschaal en rasp de gember erboven. Proef of het mengsel nog meer zout of peper nodig heeft.
Stap 6: Meng de rest van de prei door de saus en verdeel de tongrolletjes over de saus.
Stap 7: Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer de tongrolletje met witte rijst en eventueel peulen of broccoli.
Recente reacties