Spaghetti met zeevruchten

Ingrediënten voor 2 personen:

– 200 gr spaghetti
– 500 gr mosselen
– 200 gr kokkels
– 200 gr gemarineerde gamba’s
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1/2 citroen
– 2 takjes peterselie
– 100 gr zongedroogde tomaat
– 3 el tomatenpuree
– goeie scheut witte wijn
– olijfolie
– peper en zout

Stap 1: Hak in een keukenmachine of hakmolen de zongedroogde tomaten en tomatenpuree tot een gladde pasta.

Stap 2: Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met ruim kokend water en zout. Giet af en zet opzij.

Stap 3: Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een diepe ruime koekenpan of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Stap 4: Voeg de mosselen en kokkels toe aan de pan en schep om. Schenk de witte wijn erbij en doe de deksel op de pan. Kook tot de mosselen en kokkels open gaan staan, dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Haal de mosselen en kokkels uit de pan en zet ze even apart.

Stap 5: Doe de gamba’s samen met de tomatenpuree in de pan en roer 2-3 minuten door tot de garnalen gaar zijn. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng alles goed door elkaar zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Doe de kokkels en mosselen terug in de pan en schep door de pasta.

Stap 6: Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng de pasta met zeevruchten op smaak met peper en zout. Hak tot slot de peterselie fijn en strooi over de pasta.

Eetsmakelijk !