Schelvis met crumble en mosselsausje
Ingrediënten:
– 2 stukken schelvisfilets met vel
– 200 gr mosselen in schelp
– 2 el bladpeterselie (gehakt)
– 1 el bieslook (gehakt)
– 1 teentje knoflook
– 1 sjalot
– 150 ml kookroom
– 50 gr broodkruim
– 1 el olijfolie
– Peper en zout
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Meng met de peterselie en het broodkruim. Kruid met peper en zout. Meng met 1 eetlepel olijfolie tot een kruimelig geheel. Strooi de crumble over de vis en leg de filets in een ingevette ovenschaal. Gaar 15 minuten in de oven.
Stap 2: Spoel de mosselen. Pel en snipper de sjalot en fruit aan in wat boter. Voeg de mosselen toe. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen gaar. Haal ze uit de pan, bewaar het kookvocht. Haal de meeste mosselen uit de schelp, bewaar enkele schelpen als afwerking.
Stap 3: Warm het kookvocht opnieuw op, voeg de room toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout en strooi er de bieslook over.
Stap 4: Haal de visfilets uit de oven, leg deze op de borden, werk af met roomsaus en de mosseltjes. Lekker met pommes duchesse, lamsoor en zeekraal
Recente reacties