Bruschetta’s van de bbq

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 1 stokbrood
  • 300 gr gepelde gamba’s
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • snufje cayennepeper
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 avocado’s
  • 75 gr feta

Stap 1: Meng de honing met 1 eetlepel citroensap, olijfolie, cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng deze door de marinade.
Stap 2: Meng de gamba’s door de marinade en laat dit minimaal een uurtje intrekken.
Stap 3: Prak het vruchtvlees van de avocado met een eetlepel citroensap en een snufje peper en zout.
Stap 4: Snijd het brood in 10 plakken en bestrijk dit met een dun laagje olie.
Stap 5: Verwarm de bbq op 180 graden
Stap 6: Leg de garnalen er voorzichtig op en bak ze in ca. 3 minuten gaar. Leg halverwege ook de broodjes erbij en rooster deze licht krokant.
Stap 7: Wrijf de bruschetta’s in met een teentje knoflook en besmeer met de avocado puree.
Stap 8: Leg de garnalen erop en garneer met wat feta.

Eetsmakelijk !