Zeeduivel in een hamjasje

Ingrediënten voor twee personen:

– 2 stuks zeeduivel a 200 gram
– 6 plakjes rauwe ham (Prosciutto, Ardennerham of Jamón Serrano )
–  snufje peper en zout
– Zakje rucola 90 gram
– 4 el olijfolie
– Takje peterselie
– 2 eetlepels kappertjes
– 1 el honing
– 1 el kikkoman sojasaus
– 1/2 teen knoflook

Stap 1: Verwarm de oven op 180 °C.
Stap 2: Besprenkel de zeeduivel in een snufje zout en peper. Rol de zeeduivel in ieder drie plakjes rauwe ham. Bak de zeeduivel 4 minuten aan beide kanten, schuif ze daarna nog 10 minuten in de oven.
Stap 3: Snij voor de dressing de knoflook en de peterselie fijn. Meng de olijfolie met de kikkoman en roer de knoflook, peterselie en, honing en peper er door heen.
Stap 4: Verdeel de rucola over twee borden en besprenkel met de dressing. Leg op elk bord 1 stuk zeeduivelfilet en bestrooi met de kappertjes.

Wijntip: Villa Blanche Picpoul de pinet, mooi balans tussen zuren en mineralen

Eetsmakelijk !