Gemarineerde zwaardvis met lamsoor en zeekraal
Ingrediënten voor twee personen:
– 2 zwaardvissteaks van 200 gr.
– Bosje verse koriander
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 4 el chili olie
– 4 el rijstwijn
– 1/2 citroen
– 1 goede hand lamsoor
– 1 goede hand zeekraal
– 1/2 courgette
– witte rijst voor twee personen
Stap 1: Maak de marinade voor de zwaardvis. Snij de helft van de koriader, ui, knoflook fijn. Meng dit samen met de de chili olie, rijst wijn en het sap van de halve citroen.
Stap 2: Leg de twee stukken zwaardvis in een stenen kom en doe de marinade er over heen. Leg dit 1.5 uur in de koelkast.
Stap 3: Kook de rijst gaar.
Stap 4: Snij de courgette in dunne plakjes en bak dit samen met de lamsoor en zeekraal in een beetje olie.
Stap 5: Bak de zwaardvis ongeveer 8 minuten. Het ligt aan de dichte van de zwaardvis hoelang je het moet bakken. De zwaardvis moet net gaar zijn.
Stap 6: Leg de zwaardvis steak op het bord met de lamsoor en zeekraal en de rijst. Giet het overgebleven vet met uit de pan over de rijst. Decoreer met de andere helft van de koriander.
Eet u smakelijk !
Recente reacties