Rogfilet met risotto nero
Ingrediënten voor twee personen
200 gr risottorijst
2 rog filets a 200 gr per stuk
2 zakjes inktvisinkt
1/5 liter visbouillon verwarmt
150 ml witte wijn
1 teentje knoflook
1 sjalot of kleine ui
Goede klont roomboter
1/2 citroen
50 gr kappertjes
Hand Hollands zeekraal
Stap 1: Snipper de knoflook en sjalot. Fruit ze in een bak met een beetje olijfolie. Bak de risottorijst 1 minuutje mee.
Stap 2: Doe de witte wijn erbij een 1/3 van de warme visbouillon. Laat dit sudderen tot er geen vocht meer in de pan aanwezig is. Voeg nu weer wat visbouillon toe. Doe dit gedurende 20 minuten totdat de rijst gaar is.
Stap 3: Voeg nu de inktvisinkt, zeekraal en de kappertje toe. Meng dit goed door.
Stap 4: Bak de rogvleugelfilet is een bak met een lekkere klont boter. Bak dit ongeveer 3 minuten.
Stap5 : Knijp de 1/2 citroen uit over de zwarte risottorijst.
Stap 6: Schep de risottorijst op een bord en serveer de rogvleugel er boven op.
Eet u smakelijk!
Recente reacties