De Goed Gevulde Varkens en Kippen

Ter aanvulling op ons mooie assortiment kwaliteitsproducten zijn we een samenwerking aangegaan met Inge van de Goed Gevulde varkens en kippen. Onze winkel is rijker geworden aan vlees van varkens en kippen die altijd buiten kunnen lopen en gevoerd worden met reststromen, zoals groente, fruit, oud brood en boerbostel. Er wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica

Op hun natuur inclusieve kringloopboerderij De Goed Gevulde maken Heimen Vos en Inge Vleemingh diverse producten door natuur, plant, dier en boer met elkaar in verbinding te brengen. Hun doel: nooit meer op vakantie! Een eenvoudig leven in het teken van de seizoenen, goed eten en vrijheid. 

Op de Goed Gevulde Boerderij houden ze, naast 17 hectare brouw- en bakwaardig graan ook zwijn varkens en graskippen. Smaak is alles voor het vlees en daarvoor doen ze drie zaken anders. In de eerste plaats zijn de dieren van een kruising van wild zwijn met Duroc. Dit is hetzelfde varken als de overheerlijke Iberico-varkens uit Spanje, met als resultaat dat de dieren anderhalf jaar oud worden in plaats van vijf maanden. De graskippen zijn een Frans ras (Hubbard) dat drie keer zo langzaam groeit als de reguliere kip. Ten tweede krijgen de dieren ander voer: reststromen van eigen teelten en uit de omgeving. Denk hierbij aan fruit met een plekje, groenteschillen, noten, eikels, bierbostel, kaaswij en oud brood. En als laatste, het allerbelangrijkst: álle dieren komen jaarrond hun hele leven buiten in het gras en de modder. Dit betekent dat ze bewegen, hun spieren gebruiken en natuurlijk gedrag als scharrelen en wroeten kunnen uitvoeren. 

Het resultaat is het lekkerste en eerlijkste vlees dat er bestaat! Het krimpt niet in de pan en het spettert niet, want er is geen vocht toegevoegd. Het heeft enkel wat zout en peper nodig, want het vlees zit van zichzelf al barstensvol smaak. Het is mooi donker en stevig, ook het kippenvlees, zonder taai te zijn. Kortom, probeer het, je zult verrast zijn hoe lekker varkensvlees kan zijn! In de winkel van Jan van de Krent ligt naast vers kip- en varkensvlees ook diverse soorten charcuterie. Denk hierbij aan paté, droge worst, droge ham, coppa, lardo en zelfs guanciale. Wat dat laatste is? Ga het ontdekken in de winkel!

Meer weten? Lees verder op www.degoedgevulde.nl 

Voorbeeld van afbeelding

Voorbeeld van afbeelding

Voorbeeld van afbeelding