Gegrilde zalm met avocadosaus

Makkelijk, koolhydraat arm & gezond. 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 avocado, gepeld, pit verwijderd en in blokjes gesneden
– 1 teentjes knoflook, fijn gesneden
– 1/2 el citroensap
– 1 el Griekse yoghurt
– 300 gr zalmfilet
– 1 tl gedroogde dille
– 1 tl citroenpeper
– zout en peper naar smaak

Stap 1:Verwarm het grillapparaat of koekenpan en vet in met olie. Pureer in een kom de avocado met de knoflook, yoghurt en citroensap. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 2: Wrijf de zalmfilets in met dille, citroenpeper en zout. Leg ze op de grill of in de koekenpan en bak ze ca. 10 minuten. De zalm mag nog mooi rosé zijn. Serveer de zalmfilets met de avocadosaus.

Eet u smakelijk !