De verbouwing van onze viswinkel

Door Janneke Remmelink.

Toen in 2004 het pand naast onze groothandel ‘Dutch Canadian Foodline’ vrijkwam, zat er maar één ding op: onze eigen viswinkel. Eind 2004 opende mijn moeder Saskia, de viswinkel. Toen met één vitrine met heerlijke vis en een heel klein assortiment wijn.

Door de jaren heen werd het assortiment steeds breder. Van zelf geïmporteerde Franse wijn, tot zelf geïmporteerde Griekse olijfolie. Natuurlijk is ook het assortiment vis‑, schaal- en schelpdieren en diepvriesproducten in de loop der tijd steeds ruimer geworden.

In 2016 ben ik zelf in de winkel komen werken. Vanuit het ‘moeder en dochter team’ is er een onuitputtelijke stroom aan ideeën op gang gekomen om de winkel steeds verder uit te breiden en het aanbod te verbreden. Vervolgens is mijn vader Jan, en mijn broer Teun het team komen versterken en is het aanbod verder uitgebreid met o.a. diverse eigen soepen, wildpáte’s en sauzen. Toen we zijn gestart met het op vrijdag en zaterdag serveren van gebakken vis en kibbeling, is er gaandeweg een serieus gebrek aan ruimte ontstaan.

De coronacrisis was vooral een serieuze klap voor onze groothandel, gezien deze voor 95% alleen maar aan de horeca levert. De winkel mocht volgens de regelgeving wel openblijven, echter vonden wij dit een perfecte periode om onze winkel eens serieus onder handen te nemen. Alles moest anders. De vitrines moesten groter, er moest meer verlichting komen en er moest vooral meer ruimte ontstaan. Dit hebben we in werking gezet. Op 1 februari 2021 is de verbouwing van onze winkel gestart. Dit heeft iets meer dan een week geduurd en het resultaat is fantastisch.

DUS TOT SNEL!